Maitotila siirtyi someen
Anna Länsisalmi-Keisalan Maalaisjärki -Youtube-kanavalla on jo yli 24 000 tilaajaa.
Elämä maitotilalla on yhä useammalle kaupunkilaiselle aivan vierasta. Mitä tilalla tehdään aamulla, päivällä ja illalla? Missä vasikat ovat ja miten niitä hoidetaan? Mitä kaikkea yhden päivän aikana tehdään? Anna Länsisalmi-Keisalan luotsaaman Maalaisjärki-kanavan kautta kuka tahansa pääsee sukeltamaan Keisalan tilan arkeen YouTubessa, Instagramissa ja Facebookissa.
”Alun perin olen ihan kaupunkilaistyttö Keravalta. Olen kyllä nuoresta asti viettänyt paljon aikaa kaverini maitotilalla ja hoitanut lehmiä. Innostuin näyttelyistä ja sitä kautta löytyi myös puolisoni Ossi. Ja nyt olen tässä. Käytäntö on opettanut kaiken sen mitä osaan, niin lehmien kanssa kuin somessakin. Koulutukseltani olen tradenomi.
Kipinä sisällön tekemiseen syttyi alun perin ihan siitä, että minulle kertyi paljon kuvia ja tarinoita lehmistä, enkä halunnut täyttää niillä omia sometilejäni. Sitten ymmärsin, että tästä voisi olla iloa laajemminkin. Koska olen itse kaupungista, tiedän, että elämä maitotilalla voi olla monelle aivan vierasta – ja kaikki sellainenhan on kiinnostavaa! Lisää tietoa tarvitaan, koska tietämättömyys aiheuttaa usein myös ennakkoluuloja. Olen halunnut avoimesti viestiä siitä, miten asiat meidän tilalla tehdään. Osaan kertoa asioista helppotajuisesti ilman ammattisanastoa, koska olen itsekin tavallaan ulkopuolelta näihin ympyröihin tullut.
Aluksi tein sisältöä Instagramiin ja Facebookiin. Nimi Maalaisjärki oli isoveljeni ehdotus, ja hän myös kannusti minua siirtymään YouTubeen, mistä on nyt tullut pääkanavani. Instagramiin on helppo luoda sisältöä nopeasti, kun taas videoiden editoimiseen menee aina hieman enemmän aikaa.
Seuraajani ovat monen ikäisiä, taaperoista keski-ikäisiin ja myös vanhuksiin, jotka saattavat muistella omaa aikaansa tilalla. Lapsia kiinnostaa maatilan elämä ja heiltä saan myös paljon kysymyksiä ja kommentteja. Kuulin juuri esimerkiksi, että minä ja koirani Shira olimme päässeet erään taaperon ensimmäisten sanojen joukkoon heti äidin ja siskon jälkeen. Se on melkoinen kunnianosoitus.”