Siirry sisältöön
Näkökulmat

Mitä eväitä sait Kehittävien tilojen päivästä?

Minna Vilden, Tuomo Siljanen, Loviisa ja Elli Uusi-Rauva.

Noin 100 maitotilayrittäjää kokoontui Valion pääkonttorille keskustelemaan maidontuotannon tulevaisuudesta ja Valion liiketoiminnasta − sekä ennen kaikkea verkostoitumaan ja virkistymään.

Meiju Vilden

MINNA VILDEN

Tuomalan tila, Orimattila

Minna on toiminut tilalla yrittäjänä puolisonsa kanssa vuodesta 2010. Lehmiä pihattonavetassa on 120 ja peltoa viljelyssä 120 hehtaaria, joista 80 prosenttia on nurmea.

Tuomo Siljanen.

TUOMO SILJANEN

Virtalan tila, Rantasalmi

Tilan historia ulottuu 1700-luvun alkuun. Lehmiä parsinavetassa on 40 ja peltoalaa tilalla 40 hehtaaria − pääosin nurmea ja vähän myös viljaa. Tuomo on osakkaana naudanlihantuotannossa, ja lisäksi tilalla on lomamökkitoimintaa. 

Loviisa ja Elli Uusi-Rauva.

Loviisa ja Elli Uusi-Rauva

Uusi-Rauvan maitotila, Sastamala

Uusi-Rauvan tilalla työskentelee oman perheen lisäksi ulkopuolisia työn tekijöitä. Hiekkaparsinavetan lehmät lypsetään lypsyasemalla. Nurmen lisäksi viljelyssä on vehnää, ohraa ja kauraa.