Muutos on mahdollisuus

Kulunut vuosi on ollut tapahtumarikas niin Valiolla kuin maailmallakin.

Vuoden 2021 alusta kaikki maitotilamme ovat vastuullisuuslisän piirissä, ja maidonhankinnassa siirrytään sopimustuotantoon. Muutoksia on valmisteltu osuuskunnissa, maitotiloilla ja Valiolla. Pienempiäkin edistysaskeleita otetaan, esimerkiksi siirtyminen vuoden vaihteessa tiheämpään, joka maidonhakukerralta tehtävään analysointiin. Tietopaketin maidon laadusta voit lukea sivuilta 26−29.

Maitotilojen käyttöön räätälöidyistä laskureista SimValiokarja muuttaa eläinterveyden euroiksi. Syksyllä lanseeratun Valio Carbo® Ympäristölaskurin koulutukset pyörivät etänä koko ensi kevään, ja tätä kirjoittaessani marraskuun puolivälissä oman tilan raakamaidon hiilijalanjälkilaskentaa on jo tiloilla tehty.

Kannustan osallistumaan etäkoulutuksiin oppimaan, miten raakamaidon hiilijalanjälki lasketaan – toivomme lisää tilatuloksia!

Tavoitteemme on auttaa omistajayrittäjiämme omassa työssään ja kertoa esimerkiksi työkaluista ja keinoista tilan talouden parantamiseksi sopimustuotanto huomioiden sekä eläinten ja ihmisten hyvinvoinnin kohentamiseksi.

Tulevana vuonna Valiolla keskitymme uudistuneen strategian toteuttamiseen kukin omassa työssämme. Tavoitteena on varmistaa maidontuotannon kannattavan harjoittamisen edellytykset Suomessa sekä jatkaa ilmasto- ja ympäristötyötämme kohti hiilineutraalia maitoketjua 2035. On tärkeää, että kerromme kuluttajille ja asiakkaillemme keinoista, joilla maidontuotannon haasteita ratkaistaan. Vilkkaaseen ruokavaliokeskusteluun olemme osallistuneet syksyn aikana rakentavasti ja eri näkökulmia esiin tuoden.

Kiitos teille maitotilayrittäjille fiksusta osallistumisesta keskusteluun!

Rauhallista joulunaikaa ja hyvää alkavaa vuotta 2021!