Ensimmäisen sadon säilörehujen raaka-aineet ovat keskimäärin tavallista kuivempia, D-arvo on hieman korkeampi ja kuitupitoisuus matalampi kuin viime vuosina. Sokeripitoisuus on ensimmäisen sadon säilörehujen raaka-ainenäytteissä korkea, mutta valmiiden säilörehujen sokeripitoisuus selviää kuitenkin vasta säilönnän jälkeen analysoiduista säilörehuista.
Toisen sadon korjuu on osassa maata vielä kesken ja kolmas sato vasta kasvamassa. Alustavien tulosten perusteella myös toisen sadon säilörehun raaka-ainenäytteet ovat viime vuosia kuivempia. D-arvo on keskimäärin matalampia ja kuitua on hieman enemmän viime vuosiin verrattuna.
Erilaiset rehuerät tuovat oman haasteensa ruokinnan suunnitteluun. Omat säilörehut eri sadoista ja erilaisista eristä kannattaa analysoida, jotta voi valita sopivat rehuerät eri eläinryhmien ruokintaan ja hankkia sopivat täydennysrehut säilörehuille.
Valio Artturi® Facebookissa säilörehun myydään/ostetaan -palsta
Jos säilörehusta on pulaa tai jos sitä rehumäärien arvioinnin jälkeen näyttää olevat yli oman tarpeen, voi Valio Artturi® Facebook-ryhmästä löytyä apua. Valiolaisten maitotilayrittäjien Valio Artturi® Facebook-ryhmässä on myydään/ostetaan-palsta säilörehuille, johon voi jättää oman osto- tai myynti-ilmoituksensa. Tätä kautta voi myös tarjota kolmatta nurmisatoa muille korjattavaksi, jos itsellä ei ole satoon tarvetta.
Myös osuuskunnat keräävät tietoja tiloista, joilla rehua on yli oman tarpeen, sekä tietoja lisärehua tarvitsevista tiloista.
Pääkuva: Janne Viinanen