Laatu ylsi huipputuloksiin
Valiolaisten maitotilojen tuottamasta maidosta oli parasta E-luokkaa vuonna 2022 ennätykselliset 97,8 prosenttia. Maitohävikkiä syntyi reilut puoli miljoonaa litraa.
Viime vuonna valiolaisesta raakamaidosta oli I-luokkaa 2,2 prosenttia. II-luokan maitoa taas kertyi vain 0,003 prosenttia, eli vajaat 50 000 litraa koko vuoden aikana. II-luokkaisen maidon osuudessa ei ollut muutosta edellisiin vuosiin verrattuna, ja 5 kuukauden aikana II-luokkaista maitoa ei tullut lainkaan.
”Kolme neljästä maidon laatupoikkeamasta oli antibioottivahinkoja.”
Ennakoi kesää
Kun lämpötila nousee, bakteerien ja muiden taudinaiheuttajien elinolosuhteet paranevat ja tekniikkaan kohdistuva rasitus lisääntyy. Pahimmassa tapauksessa tuloksena voi olla maidon laatupoikkeama tai heikentynyt utareterveys.