
Näkökulmat
ETSITKÖ NÄITÄ

4 x ensiluokkainen Esko-raportti
Hanna Castro

4 askelta parempaan johtamiseen

3 syytä, miksi raakamaidossa ei saa olla pesuainejäämiä
Hanna Laitinen

Miksi hiehot eivät näytä kiimaa?

Pälvisilsatartunnat kuriin yhteisvoimin

Kasvukauden 2025 jälkipyykki
Ulf Jahnsson

Ilmastotyöstä liiketoimintaa ja kilpailuetua
Juha Nousiainen

Muutoksen tuulia maitomarkkinoilla
Annikka Hurme

Päivämaidon metsästäjä

”Kolmessa vuodessa kohti nollaa”

Miten olet hyötynyt Tulevaisuuden Valiot -ohjelmasta?

Edullisen ruokakorin vartija

Toimiva strategia kestää toimintaympäristön myllerrykset
Satu Pulkka

Laidunnus on hieno mahdollisuus

Kuluttajaymmärrys luotaa kohti huomisen ruokailmiöitä

Maitoauto hääautona

35 vuotta laatumaidon kehittäjänä

Itämeren aalloilla

Maatalouspolitiikan isot linjat puntarissa

Tasaisen vuoden jälkeen odotamme kasvua
Annikka Hurme

Nuori yrittäjä sukupolvien ketjussa

Miten ehkäistä vasikkaripulia?

Strategiatyössä ennakoidaan tulevaa

Vielä kerran metaanista

Biokaasu on tulevaisuuden luotettava energianlähde

Biokaasuhankkeet etenevät mallillaan

Sinikielitauti lähestyy, oletko valmis?

Voipulasta voivuoriin ja siitä voiton puolelle

Viilennykseen kannattaa panostaa

Lämpörasituksella on pitkälle kantavat vaikutukset tuotantoo…
Hanna Castro

Kansainväliset maitomarkkinat 2025

Onhan se Valio 120 vuotta

Säilö tuorevilja oikein
Sari Perälä

Mika Anttonen, St1: ”Biokaasu on kiertotaloutta parhaimmilla…

Yhteisvoimin ilmastohaasteen kimppuun

Työ ja elämä maistuvat Pajusen tilalla
Katse vakaasti ja vastuullisesti tulevaisuuteen
Ulf Jahnsson

Parasta on, kun arki rullaa

Hyvää kehitystä haastavassa markkinassa
Annikka Hurme

Ilmastotyöstä kannattavaa liiketoimintaa

Ei yö niin pitkä etteikö päivä perässä
Sauli Lähteenmäki

Onhan se Valio

Epäilen ketoosia – soitanko heti eläinlääkärin?

Hyville investoinneille on tilausta

Maatalousvaliokunnassa on maitolasi aina pöydällä

Tilanpidolle jatkaja

Apua ulkopuolisesta työväestä

Mitä eväitä sait Kehittävien tilojen päivästä?

Yrittäjyyden kipinää ja uusia kavereita

Solumaatalous – hopealuoti tulevaisuuden ruoantuotantoon?
Juha Nousiainen

Monimuotoisuustyö palautti rantamaisemat

Luomutilan luonnonhoitokosteikko vähensi hiilipäästöjä ja he…

Hyvä tulos lähtee nurmesta

Visioita ja verkostoitumista
Ulf Jahnsson
Ilmastopuntari: Hiiliviljelyn välitilinpäätös
Juha Nousiainen
Tukea nuorille yrittäjille
Sanoilla on väliä
Annikka Hurme
Uusi pihatto vapauttaa aikaa perheelle
Veturin voimalla eteenpäin
Pentti Suokannas
Uudet yrittäjät Valiolla
Brändien avulla parempaa bisnestä
Anna Jalas-Karjalainen
Kotala selvittää: Tiloille parempaa kannattavuutta
Esa Kotala
Maitoa tarvitaan jatkossakin meillä ja maailmalla
Miten vastuullisuusohjelmaa hyödynnetään maitotiloilla?
Laiduntaminen ja vapaa jaloittelu kiinnostaa kuluttajia
Annosteletko säilöntäainetta sopivasti?
Puskaradio toimi – tila löysi jatkajat
Uusi vastuullisuusohjelma hyödyttää kaikkia
Ulf Jahnsson
Lehmällä on tärkeä rooli ruokajärjestelmässä
Annikka Hurme
Maitomarkkinoiden heilahtelut jatkuvat
Jarno Kämäräinen
Laskin on tärkeä työväline
3 näkökulmaa: Alkutuotannon vastuullisuus kiinnostaa
Anu Artjoki
Kotala selvittää: Uusi laki antaa lehmien olla lehmiä
Mistä Valiolle kasvua tulevaisuudessa?
Anna Jalas-Karjalainen
Ilmastolaskentamme kehittyy
Juha Nousiainen
Vaikuttaminen vaatii verkostoja ja yhteistyötä
Anna Jalas-Karjalainen
Maitoala kaipaa nuoria yrittäjiä ja datalla johtamista
Ulf Jahnsson
Ympäristö- ja ilmastotoimet vaikuttavat markkinaan
Ennakoiden laatu hallinnassa
Anu Artjoki
Ilmastopuntari: Kaurajuoman ja maidon hiilijalanjäljillä
Juha Nousiainen
Tulevaisuuden ruokajärjestelmä
Jarno Rautio
Positiivista kehitystä ja epävarmuutta
Vaalilupausten kevät
Annikka Hurme
Miten tunnistaa pikkuvasikan verenmyrkytys?
Ann-Helena Hokkanen
Innovatiivisuus on kaikkien asia
Anna Jalas-Karjalainen
Kotala selvittää: Kotimainen ruoka on kaupalle elinehto
Esa Kotala
Mitä uutta metaanista?
Pitääkö tulla nälkä, ennen kuin ruoantuotannon tärkeys ymmär…
Annikka Hurme
Vastuullinen varautuu
Sauli Lähteenmäki
Valion vienti kansainvälisillä markkinoilla
Ruotsissa haastajan asemassa
Premium-juustot kivijalkana USA:ssa
Lisäarvojauheet kiinnostavat Kaakkois-Aasiassa
Yhdessä hyvä tulee
Tulevaisuuden ruokajärjestelmä ei synny ääripäissä
Juha Nousiainen
Halvinta sähköä on se, jota ei koskaan käytetä
Anna Jalas-Karjalainen
Ripulia ratkomassa − voiko ripulia ehkäistä vapaalla juotoll…
Ann-Helena Hokkanen
Toimintaympäristön epävarmuus näyttää jatkuvan
Ilkka Pohjamo
Uusia tuulia omistajaviestintään
Anu Artjoki
Paljon hyvää kerrottavaa osuustoiminnasta
Myynti on tiimityötä
Anna Jalas-Karjalainen
Paljonko rehun D-arvo voi pudota säilönnän aikana?
Positiivisuudesta voimavaroja
Anu Artjoki
Inflaation suitsinta ykkössijalla talouspolitiikassa
Tulevaisuus tehdään tänään
Anna Jalas-Karjalainen
Markkinoiden myrsky jatkuu
Jarno Kämäräinen
Optimoi ja varaudu
Ilkka Pohjamo
Maidon metaanipäästöt pienentyneet merkittävästi
Juha Nousiainen
Tilojen arki ei mahdu tilastoihin
Annikka Hurme
Valio elää ajassa ja katsoo tulevaisuuteen
Anna Jalas-Karjalainen
Poikkeuksellisessa tilanteessa tarvitaan uusia toimintamalle…
Annikka Hurme
Suomalaisen maidontuotannon merkitys korostuu kriisissä
Ilkka Pohjamo
Maitomarkkinoilla hinnat ovat nousussa
Pentti Suokannas
Miten ehkäistä maidon laatu- ja antibioottipoikkeamia?
Nurmeen perustuva kotieläintuotanto on osa kestävää ruokajär…
Juha Nousiainen
Toisen polven luomukarjamies
Valion kiivas johtaja piirtyi kirjaan
Valion tulosparannusohjelma #2021 saa jatkoa
Anna Jalas-Karjalainen
Laatu luodaan alkutuotannossa
Anna Jalas-Karjalainen
Maitomarkkinoilla on positiivista virettä
Vesa Kaunisto
Miten nurmi uusitaan ilman kyntöä turvepellolla?
Tuuli Hakala
Nousevan energian hinta haastaa
Juha Nousiainen
”Laiduntaminen on meidän tilan juttu”
Valio Aimo®, tukkukaupalla sinun
Anna Jalas-Karjalainen
Päätehtävänä paras mahdollinen tuotto omistajille
Annikka Hurme
Huoltovarmuus on tärkeä osa vastuullisuutta
Ilkka Pohjamo
Linkkinä käytännön ja tutkimuksen välissä
Anu Artjoki
Varautumissuunnittelu luo huoltovarmuudelle perustan
Anu Artjoki
Tietoturvaa tarvitaan navetassakin
Anna Jalas-Karjalainen
Mitä huomioida, kun käyttää lietteestä separoitua kuivajaett…
Tilityshinnan noston taustalla liiketoiminnan onnistuminen j…
Vastuullisuusohjelman vapaaehtoisista toimista jokaiselle jo…
Ilkka Pohjamo
Tavoitteena hiilineutraalius
Monien mahdollisuuksien lisäarvojauheet
Turvepeltojen päästöjä voidaan pienentää oikeanlaisella vilj…
Haastavaan toimintaympäristöön sopeutuen
Sauli Lähteenmäki
Viljava maa on maamiehen ja ilmaston turva
Juha Nousiainen
Innovaatioiden äärellä
Maatalous voi olla ilmastokriisin suurin kärsijä
Juha Nousiainen
Helppoa kuin rehunteko?
Anna Jalas-Karjalainen
Ratkaisuja asiakkaita kuunnellen
Annikka Hurme
Rakennekehitys tulee jatkumaan
Pentti Suokannas
Tehokkaat ja kannattavat tilat eivät katoa
Yhteyttäminen on hiiliviljelyn perusta
Anu Artjoki
Mummin ja ukin perintö elää laatumaidossa
Miten pitoisuudet ja maidon laadun saa säilytettyä kesäkaude…
Maitokauppa jatkuu vahvana maailmanmarkkinoilla
Näkökulmia maidontuotannon kustannuksiin
Ilkka Pohjamo
Mainettaan parempi metaani
Juha Nousiainen
Arjen työhön iloa ja voimaa
Anu Artjoki
Vastuullisuus Ruotsin markkinoilla
Luonnon hupeneminen uhkaa ruokaturvaa
Tehokkuus ja hinnat kannattavuuden ytimessä
Jarno Kämäräinen
Kohti valoisampaa vuotta 2021
Annikka Hurme
Miten tilan valkuaisomavaraisuutta voi parantaa?
Sari Perälä
Julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuuskriteerit uudi…
Heidi Huttunen
Paljon opittavaa ja rehukkaita juttuja
Anna Jalas-Karjalainen
Huomio tuotantokustannuksiin
Ilkka Pohjamo
EU:n yhteinen maatalouspolitiikka linjaa kansalliset strateg…
Riitta Brandt
Tämä on varsinainen perheyritys
Maidontuotannon kannattavuus omistajastrategian ytimessä
Sauli Lähteenmäki
Strategia kertoo meille yhteisen suunnan
Annikka Hurme
Vastuullisuusloikka
Ilkka Pohjamo
Muutos on mahdollisuus
Anu Artjoki
Milloin työ on tehokasta?
Tero Kanala
Peräkylän tilaa kehitetään pienin askelin, hyvinvointi edell…
Anna Jalas-Karjalainen
Ruoantuotannon supervirasto toteuttaa EU:n ja hallituksen oh…
Työeläketurvaa nyt myös maitotilojen työntekijöille
Anna Jalas-Karjalainen
Yrityksille sileämpi tie maailmalle
Edelläkävijä maito- ja elintarvikealan innovatiivisissa ratk…
Annikka Hurme
Maatalouspolitiikka ja Pellolta pöytään -strategia
Riitta Brandt
Johtamisen merkitys korostuu sopimustuotannossa
Ilkka Pohjamo
Suomalainen ruoka ansaitsee arvonsa
Anu Artjoki
Valion omistajastrategia uudistui
Pentti Suokannas
Maitoa sukupolvien ketjussa
Anna Jalas-Karjalainen
Tutkimus lannan käsittelyn hyödyistä
Anna Jalas-Karjalainen
Miten säilörehulla voidaan vaikuttaa maidon pitoisuuksiin?
Sopimustuotanto tehostaa toimintaamme
Vesa Kaunisto
Keskellä poikkeuksellista kevättä
Annikka Hurme
Valioryhmä siirtyy sopimustuotantoon
Ilkka Pohjamo
Maailma muutoksessa
Anu Artjoki
Minkälaiselta alalta korjuuaikanäyte tulisi ottaa?
Sari Perälä
Hiilineutraalin maitoketjun kuulumiset
Juha Nousiainen
Meijerikentän kuohuissa
Anu Artjoki
Laatumaitoa kolmannessa polvessa
Anna Jalas-Karjalainen
Uudistumista 115 vuotta
Annikka Hurme
Parhaat palkinnot tulevat arkisesta tekemistä
Anna Jalas-Karjalainen
Lisäarvojauheet Valion liiketoiminnassa
Anna Jalas-Karjalainen
Voimakas ilmastonmuutoskeskustelu vaikuttaa kulutustottumuks…
Jarno Kämäräinen
Maitosektori kehittyy ja kiinnostus alkutuotantoa kohtaan ka…
Ilkka Pohjamo
Euroopan vihreä politiikka
Riitta Brandt
Edunvalvonnassa tarvitaan yhä syvempää yhteistyötä
Valio Artturi® -näytepussit ovat jo käytössä
Minna-Kaisa Maunumaa
Vastuullisesti vahva Valioryhmä
Sauli Lähteenmäki
TOIMITUSJOHTAJALTA: Maitomaailma politiikan ja ilmastokeskus…
Annikka Hurme
Johda tiedolla ja varaudu poikkeustilanteisiin
Ilkka Pohjamo
Hiilineutraalin maitoketjun kuulumiset
Juha Nousiainen
Voiko vierivä kivi sammaloitua?
Anu Artjoki
Airbusin valtiontuista rangaistustullit EU-juustoille
Vastuullisuus Valio brändin ytimessä
Miten paljon automaattilypsyn osuus on kasvanut Pohjoismaiss…
Esa Manninen
Uudet avaukset vastaavat kysyntään
Annikka Hurme
Huimia tuottavuusloikkia
Pentti Suokannas
Valoisin mielin sisäruokintakauteen
Anu Artjoki
Kauppapolitiikka mutkistaa maitomarkkinoita
Riitta Brandt
Isoja askeleita vastuullisuudessa
Ilkka Pohjamo
Miten estetään kuivien rehujen lämpeneminen syötössä?
Sari Perälä
Vierihoidolla hyvä alku vasikalle
Osuuskunta Maitosuomi
Hillittyä kasvua Euroopassa
Tehostaminen vastuullisesti hankintojen ytimessä
Anu Artjoki
Miten maitohuoneen lämpötila vaikuttaa tilasäiliön sähkönkul…
Kaj Nyman
Vastuullisuustekoja ja tehokkuusajattelua
Annikka Hurme
Lisää faktoja keskusteluun
Vesa Kaunisto
Lanta kiertoon ja biokaasuksi
Juha Nousiainen
Euroopan maidontuotanto kasvussa
Yhteistuumin työtä maitoketjun ja jäsenten parhaaksi
Anu Artjoki
Digitaalisen arvoketjun arkkitehti
Anu Artjoki
Kehittyviä palveluita
Anu Artjoki
Monia mahdollisuuksia uuden oppimiseen
Ilkka Pohjamo
Hankalat hometoksiinit
Talviulkoilu ilahduttaa lehmiä ja hoitajia
Tuoreen maitojauheen hinta korjaantui
Rakennamme strategiaa yhdessä
Jarno Kämäräinen
Tilusjärjestelyt
Ilkka Pohjamo
Lantabiokaasu edistämään vähähiilistä liikennettä
Juha Nousiainen
Kohti hiilineutraalia maitoa
Anu Artjoki
TOIMITUSJOHTAJALTA: Resurssitehokkuutta ja lisätuottoja
Annikka Hurme
Kauppasopimuksista apua vientiin, kiitos!
Riitta Brandt
IT ja talous tiiviisti strategian ytimessä
Anu Artjoki
Uudet omistajayrittäjät tutustuivat Valioon
Anu Artjoki
Navettaseminaari – Kuinka investoit järkevästi?
Toiminnan tehostaminen monen tekijän summa
Annikka Hurme
Maailmanmenoa
Sauli Lähteenmäki
Nurmen edut tuotava ilmastokeskusteluun
Juha Nousiainen
Teknologia muuttaa maitoalaa
Ilpo Lukkarinen
Sopivan kokoinen siilo oikeaan paikkaan
Lisää tehokkuutta koko ketjuun
Anu Artjoki
Datan yhdistäminen ohjaa toimintaa
Anu Artjoki
Miksi navetan rakennusprojektissa tarvitaan valvojaa?
Miten varmistan rehujen soijattomuuden?
Heidi Huttunen
Luomutila pisti ison vaihteen silmään
Kuinka pian lehmän voi lypsää antibioottituubin laiton jälke…
Kaj Nyman
Petokärpäset maitotilan apureina
Laatumaitoa tinkimättömällä työllä
Anu Artjoki
Laidunkausi lähestyy: näyteikkuna valiolaiselle tuotannolle
Juha Nousiainen
Säilörehulla hyvään tulokseen
50 vuotta laatumaitoa Iijoen törmältä
Valiolainen maitoketju täysin soijattomaksi
Juha Nousiainen
Huippulaatua euroja unohtamatta
Ilkka Pohjamo
Miten ruisvehnä soveltuu lypsylehmien ruokintaan?
Valion Navettaseminaari opasti energiatehokkuuteen
Valio edistää eläinten hyvinvointia
Anu Artjoki
Laatu ja laadunvarmistus kehittyvät käsi kädessä
Juha Nousiainen
Miten hoitaa utaretulehduskipua?
Ann-Helena Hokkanen
Saako yhden neljänneksen solumaidon erotella?
Esa Manninen
Leipälajina säilörehu
Lietelanta hyötykäyttöön
Juha Nousiainen
Valion navettaseminaari keräsi asiantuntijat
Anu Artjoki
Valioryhmän tila sai nurmipalkinnon KoneAgriassa
Miten estää seosrehun lajittuminen?
Miten nopeasti säilörehua voi paalauksen jälkeen käyttää?
Miten mittaan seleenin määrän tankkimaidosta?
Kristiina Sarjokari
Eroon hiehoautomaatista
Laitumelta robotille
Anu Artjoki
Milloin karjatilan vesi on analysoitava ja millaista veden o…
Mikä on sopiva maidon ureapitoisuus?
Juha Nousiainen
Navettaseminaari – investoinnit kiinnostavat taas
Aiheuttaako lannan levitys riskin maidon laadulle?
Tuotoksen takaa laadukas rehu
Nurmitaloudessa maitotilan mahdollisuudet
Juha Nousiainen