Correct-pastavalmisteet

Correct-pastavalmisteet

Correct-pastavalmisteiden käyttö ajoittuu lehmien kaikkein häiriöille herkimpään vaiheeseen; poikimisen aikaan ja sen jälkeiseen korkean maidontuotannon jaksoon.

Terve ja hyvinvoiva eläin tuottaa parhaiten. Hyvästä ammattimaisesta hoidosta huolimatta korkeatuottoisilla lehmillä on kasvava riski sairastua ruokintaperäisiin sairauksiin.

Ruokinnassa ja eläimen elinolosuhteissa tapahtuu aina muutoksia. Tilanne kesällä laidunkaudella on aivan erilainen kuin talvella kovilla pakkasilla ja ruokittaessa lehmää sisäruokinnassa kenties hieman jäisellä säilörehulla.

Poikimisen aikaiset muutokset lehmässä ja sen jälkeinen nopea maidontuotannon nousu asettavat sekä lehmän että hoitajan kovien vaatimusten eteen. Eläimen tarkkailu, mahdollisten tautien havaitseminen jo oireiluvaiheessa ja niihin välitön ja oikeanlainen puuttuminen on hyvin vaativaa - ellei kaikkein vaativinta - ja kokemusta kysyvää työtä.

Correct-valmisteista voi olla suurta hyötyä ja apua eläinten hoidossa niiden kaikkein riskialtteimmassa tuotantovaiheessa.

Correct-pastatuotteet ovat tanskalaisten eläinlääkäreiden kehittämiä (Pharmalett AS). Correct-pastat ovat laajassa käytössä karjanhoitajien ja eläinlääkärien apuna lehmien hoidossa sekä Suomessa että hyvin monissa muissa länsimaissa.

Pastatuotteiden edut käyttäjälle:

  • tuote on helppo ja turvallinen annostella eläimelle
  • pastatuotteet ovat tarkoitettu karjanhoitajan itse käytettäväksi; "silikonipistoolilla" annostelu on helppoa suoraan eläimen nieluun
  • pasta on käyttövalmis emulsio - sitä ei tarvitse sekoittaa tai valmistaa kotona eri komponenteista
  • pastan putkilopakkaus on hygieeninen. Kerrallaan annetaan koko putkilo, joten siitä ei jää jäljelle avattuja vajaita pulloja, tuubeja tai kannuja
  • pienen kokonsa ansiosta pasta on helppo säilyttää ja käsitellä
  • pasta on yleensä tehokas ja nopeavaikutteinen
  • käytetään joko ennakoivasti tai eläinlääkärin hoidon tukihoitona