Onko terveydenhuoltosopimuksesi vielä voimassa?

Uuden vastuullisuuslisän maksu edellyttää voimassa olevaa Naseva-terveydenhuoltosopimusta. Tieto tilan sopimustilanteesta haetaan sähköisesti Nasevasta ja tiedonsiirron tunnisteena on tilan tuottajanumero.

Jotta vastuullisuuslisä on voitu maksaa tiloille, Nasevassa olevien valiolaisten yrittäjien tuottajanumeroita on korjattu osuuskuntien lähettämien listojen mukaisiksi.

Nimi- ja tuottajanumerolistojen tietoja tarkistettaessa on ilmennyt yllättävä ongelma: Tilan omistaja on antanut terveydenhuolto-sopimuksella luvan pitää tilan tietoja Naseva-rekisterissä. Kun omistaja vaihtuu, lupa luonnollisestikin raukeaa ja tarvitaan uusi th-sopimus.

Sukupolvenvaihdoksen tehneiden tilojen muuttuneita tuottajanumeroita on korjattu jo etukäteen ”odottamaan uutta terveydenhuoltosopimusta”, vaikka tilan omistajana Nasevassa on edellinen sukupolvi. Teknisesti Naseva toimii kuten ennenkin, mutta käytännössä tilalla ei ole voimassa olevaa terveydenhuoltosopimusta. Se on rekisterinpitäjän ja tietosuojasäädösten näkökulmasta ongelmallista.

Toinen sopimuksen uusimisen paikka on silloin, kun eläinlääkäri muuttaa pois tai jää eläkkeelle.

Tämä näkyy raportoinnin kautta, kun tilan terveydenhuoltokäynnit tekee useana vuonna joku muu kuin varsinainen sopimuseläinlääkäri.

Voimassa oleva terveydenhuoltosopimus on yksi vastuullisuuslisän ehdoista, joten tarkistathan oman tilasi sopimustilanteen Nasevasta. Ole tarvittaessa yhteydessä suoraan omaan eläinlääkäriisi, joka toimittaa allekirjoitetun terveydenhuoltosopimuslomakkeen Nasevaan.

Jos tunnuksesi ovat hukassa katso Nasevan ”Ohjeet ja lomakkeet” sivulta pdf-liite ”Unohtuneen salalauseen asettaminen.”

Teksti: Paula Halkosaari, rekisterivastaava, Naseva

Katso lisää artikkeleita

Nasevasti
Nasevassa tietoa lehmien kytkennästä, laiduntamisesta ja jaloittelusta
Nasevasti
Tavoitteena toimiva terveydenhuolto ja nupoutuskäytännöt
Nasevasti
Tilastotietoa helposti saatavilla